RTL4 bestaat vandaag precies 25 jaar

RTL4_IP_LogosLoretta en Jeroen02.10.2014 – Vandaag bestaat RTL4 op de kop af 25 jaar. Ooit opgericht onder de naam RTL-Véronique, én op gericht als jongerenzender. Twee jaar later werd het station door een overeenkomst met Joop van den Ende omgebouwd tot RTL 4. Wij van Jingleweb vinden de aloude RTL Véronique jingles van Thompson Creative nog best in orde. En ook de IP-reclame-jingle van het eerste uur is een blijvertje in het menselijke brein. Vandaar een korte demo van de eerste RTL4 jingleset van componist Hans van Eijk uit 1990, als felicitatie aan de jarige. En op de foto de nieuwsanchors van die eerste jaren: Jeroen Pauw en Loretta Schrijver.
Onze vrienden van nieuwstunes.nl hebben een uitstekende reeks artikelen online gezet met de beeld- en geluidvormgeving van RTL door-de-jaren heen. Onze tip: kijken! En luisteren.