Nog te koop: jengelmachines

Simrek

03.07.2014 – De tijd schrijdt voort en dingen worden eigenlijk steeds beter. Dat besef dringt door als je opeens op Marktplaats een advertentie ziet voor de FTM-jinglemachines uit Engeland. Je kon er jinglecarts op afspelen. Wel niet erg goed en zeker niet jarenlang, maar ze bestonden toch maar. Er was altijd wel wat met de apparaten, die in de wandeling niet voor niets jengel- machines heetten. Radio Monique, de zeezender, had ze ook een tijdje. Wie met een sonar over hun voormalige ankerplaats in de Thamesmonding vaart, zal vast een luide blieb horen van het opgehoopte ijzer op de bodem, want er werd er uit frustratie nog al eens eentje over de reling gesmeten. Ze werden geïmporteerd door Hendrik van Nellestein van Simrek uit Rheden. Simrek betekent kermis, maar dan achterstevoren geschreven, kennelijk Van Nellestein’s eigen ode aan de wereld van klatergoud en lawaai – waarmee ook de FTM-machines adequaat zijn omschreven. Hendrik zit met een surplus, want hij verkoopt ze HIER als collectors item.  Altijd nog voor 150 euro schoon aan de haak. Per stuk. Voor wie zich niet bedwingen kan! Later niet zeggen dat we op deze plek niet alvast op vermanende toon hebben gesproken over deze bijzondere jinglema-a-a-a-achiiiiiin-e-e-ssssssssss (verhip, we lopen vast).