Dát is nog eens een jingle solo inzingen

Jingle singers - Annagrey Brooks Wiechman 00116.02.2014 – Annagrey Labasse is jingle zangeres in Dallas en één van de meest gevraagde freelancers daar. Ze haalde nationale faam in Amerika als finaliste van Popstars. Inmiddels noemt ze d’er eigen Annegrey Brooks Wiechman. Ze is getrouwd en is inmiddels moeder met volle overtuiging. Zingen doet ze nog steeds en op haar FACEBOOK  staat een prachtige video van hoe ze solopartij komt zingen in een verder al kant en klare jingle.Jingle singers - Annagrey Brooks Wiechman 004 Dat gebeurt in de huisstudio van jinglecomponist en zanger Johnnie Hooper, die zelf in dit leuke FILMPJE even de Egyptian walk komt doen. Dat is dus even dollen (“Boobies, zou Eva Jinke hier vol overtuiging bij roepen). Ze kan zich dat soort strapatsen goed permitteren, want ze zingt als een engeltje en is op duizenden jingles te horen. Misschien is het in dit verband mooi om even naar de andere kant van het spectrum te gaan, naar het ingetogen zingen. De man met één van de beste zangstemmen ooit was Harry Nilsson, hij zong in 1973 een paar prachtige Hollywood-klassiekers in met een live orkest. Uitgebracht als ‘A touch of Nilsson in the night’. Tot ieders verrassing bestaan daar ook filmpjes van, zie en hoor hoe prachtig hij toen zong, heel zacht en heel magistraal (hij had een zangbereik van 2,5 oktaven). Soms is het gewoon prachtig om iemand te zien zingen en je af te vragen hoe hij dat in hemelsnaam doet. Kijk tot en met de laatste seconde als hij de partituur van zich afgooit (ziezo, ook weer klaar) en het hele orkest voor hem applaudisseert.