Prettige post van de EO

EO ARCHIEF14.02.2014 – Heel prettige post vandaag van de EO uit radiostad H. Iedereen in Hilversum verhuist momenteel en dan moeten de laden en de kasten natuurlijk wel leeg. Het Genootschap kreeg van David Kamsteeg een flinke doos vol met masters van de EO radio- en televisieprogramma’s tussen EO - Jingle-archief 12.02.2014 0061997 en nu. Prachtig materiaal, originele DAT-jes, tapes, MD’s en CD’s van bedrijven als Top Format, Fröhlich & Plaisier en Ferry Maat. Gebruikt en ongebruikt werk, jingles van programma’s, die er allang niet meer zijn. Kortom, een goudmijn voor wie daar een goed oor voor heeft ontwikkeld.  Of wij er goed op willen passen en als achtervang willen fungeren als de programma-makers de komende jaren toch weer iets van vroeger terug willen hebben. Vorig jaar kreeg het Genootschap al alle masters van de AVRO en daarvoor al alles van de TROS, een achterbank vol masterbanden en DAT-jes. En we hadden de originele NA en NB-banden van de NCRV al. Nu het omroeplandschap op de schop gaat, wordt alles anders, en iedereen kruipt (noodgedwongen) bij elkaar. Wij als Genootschap kunnen dat niet genoeg aanmoedigen. Met een fnuikend soort eigenbelang natuurlijk. Beste EO, onze hartelijke dank en we zullen er als een – euh – rentmeester over waken.

EO - Jingle-archief klein 003