Plagiaat of toch niet zo?

Eddy Govert Mi Amigo foto Mi Amigo van Jelle Boonstra07.01.2014 – Het is deze maand veertig jaar geleden dat Radio Mi Amigo begon. Berg je maar, want 2014 wordt natuurlijk het Mi Amigo - Eddy Govaert - Le Grand Julot 004grote herdenkingsjaar: 50 jaar Radio Caroline (hoewel het station zo vaak en al zo lang uit de lucht was dat je op 17 jaar en een beetje uitkomt). Het REM-eiland begon in 1964 en hield er in datzelfde jaar ook alweer mee op, Veronica gaf er 40 jaar geleden de brui aan, en zo wordt dit een echt herdenkingsjaar in de zeezender- wereld, waar immers al 23 jaar niets nieuws meer is gebeurd. Enfin, Mi Amigo had zelf jingles gemaakt, een heugelijk streven natuurlijk. Ze werden geschreven door Eddy Govert, de chef in de Start Studios van Mi Amigo baas Sylvain Tack. Vlak ernaast stonden de wafels te stinken in diens Suzy Wafel fabriek. Govert kwam best met iets aardigs, maar luister voor de aardigheid eens de overeenkomsten tussen de jingle en het plaatje Jingle jangle van The Archies, dat vijf jaar geleden ervoor een hit was geweest. Was het slaafse nabootsing (de Belgische term voor plagiaat) of werd Eddy zonder het te weten beïnvloed? We houden het op ’t laatste, want Eddy is een plezierig mens, waar weinig kwade bedoelingen achter lijken te schuilen. Je kunt hem op zomerfeesten en braderijen (zoals ze in België heten) overal tegenkomen, want hij speelt musettemuziek op zijn accordeon als Le Grand Julot. Op de foto hieronder het Mi Amigo team in vol ornaat op één van al die mooie ongepubliceerde foto’s uit ons archief van Jingleweb.

Mi Amigo - 1974 - DJ ploeg