Brabantse NOVAZ goes USA

640MagicMorningShow16.11.2013 – Pakweg 20 jaar geleden was het nog een uitzondering: een Nederlands jinglebedrijf dat een custom made jinglepakket maakt voor een Amerikaans radiostation. In de praktijk was het meestal andersom: in Nederland werden de Amerikaanse jinglepakketten opnieuw ingezongen voor de Nederlandse, en later de Europese markt.
Inmiddels is het tij gekeerd. Zo heeft het bedrijf NOVAZ in Brabant een custom made pakket gemaakt voor Magic 102.5 in Cleveland Ohio, Verenigde Staten. Het station draait greatest hits van de 60’s t/m de 80’s. De jingles werden geacht aan te sluiten bij dat format, maar ze mochten niet klinken alsof ze ook in die tijd waren gemaakt. Het resultaat is een pakket van 8 jingles met 8 bijbehorende ramps, 8 shotguns en jingles voor nieuws, weer en verkeer. Naam van dit alles: Classic magic. Bij NOVAZ zijn ze er trots op…