Zoutjes bij de jingles

Jingle Bitz31.10.2013 – “De natuur is prachtig, maar je moet er wel wat bij te drinken hebben”, zei de dichter Willem Kloos ooit. En wat een waar woord! We huldigen dat principe bijna met wekelijkse frequentie. Om de uitspraak maar eens te parafraseren: jingles zijn mooi, maar je moet er wel wat bij te eten hebben! In Amerika, waar alles groter is (zoals de groep aan jingle-fanaten) was dat kennelijk al eerder een gat in de markt. Jinglefan Jan Hoogesteijn fotografeerde tenminste dit reclamebord tijdens een wandeling in een ‘overigens zeer saaie mall’ te Los Angeles, zoals hij erbij schreef. Jingle Bitz is wel een erg mooie naam voor wat doodgewone pretzels zijn (die kennelijk jingelen in je mond, hier heette dat: ze smaken zoals ze kraken). In Nederland kun je die hooguit bij de Lidl in de schappen vinden. In Amerika worden ze overal te pas en vooral te onpas op tafel gezet. Dan kun je behalve bij de natuur ook bij jingles misschien maar beter de jajem op tafel zetten. Prosit! Ad Fundum. Et Cetera.