Radio 1 krijgt (weer) nieuwe tunes

Radio 1 microfoon08.10.2013 – Het componistenduo Jeroen Kuitenbrouwer & Ward Henselmans uit Utrecht gaat de nieuwe vormgeving voor de nieuws- en informatiezender Radio 1 maken. Het is de bedoeling dat de nieuwe tunes en jingles per 1 januari 2014 on air gaan. Het bedrijf heeft een pitch gewonnen, waar 5 partijen aan hebben meegedaan. De Radio 1 vormgeving  werd sinds 25 augustus 2008 gemaakt door PURE Jingles in Hilversum. Opmerkelijk genoeg was het daarvoor ook al Jeroen Kuitenbrouwer die de hele huisstijl voor Radio 1 maakte. Die vormgeving kenmerkte zich toen door een ‘stuitereffect’, een bewerking van het beroemde tijdsein, dat zo duidelijk associaties oproept met actualiteit en nieuws. Die stuiter keert overigens in de nieuwe styling niet terug, laat Jeroen Kuitenbrouwer ons desgevraagd weten. Het bedrijf van Jeroen Kuitenbrouwer (voorheen Joostenkuitenbrouwer) heeft onlangs nog een naamsverandering ondergaan. De nieuwe naam van de onderneming is Kuitenbrouwer & Henselmans, sinds Bernhard Joosten is opgevolgd door Ward Henselmans.