Ici Radio Tour de France op Radio Une

27.06.2013 – Één van de kleinste onderdeeltjes in Radio Tour de France wordt vanaf zaterdag weer verzorgd door een oude bekende. Na het welkom van de presentator, in het intro van de eerste plaat: de zilveren stem van Muriel Gonçalves, met (in het Frans) de datum en de etappe. Audiovormgever Hans Hogendoorn en Muriel Gonçalves waren collega’s bij de Wereldomroep, en ze heeft voor het laatst haar stem geleend aan Radio Tour de France in 2007. Het jaar daarop bleek ze te zijn verhuisd naar het Afrikaanse continent. Pas eind vorig jaar kregen ze weer contact, was er online overleg, en afgelopen dinsdag kreeg Hans de opnames binnen uit Ouagadougou, Burkina Fasso, waar ze woont. De teksten zijn vanaf zaterdag te horen op Radio 1 bij NOS Radio Tour de France, of moet het al NPO Radio Tour de France heten?
V
erder zijn er deze week ook jingles voor Radio Tour de France ingezongen door de driemansformatie Zazi. Artiesten willen maar al te graag bij wijze van promotie een vocale bijdrage leveren aan het programma, gesproken of gezongen. Zo ook Zazi. Sabien Bosselaar, Dafne Holtland en Margriet Planting, Een lust voor oor én oog, schrijf het management van het drietal op de site. Gelijk hebben we wel trouwens. Afgelopen maandag zongen zij in Hilversum enkele jingles in. Met dank aan Hans Hogendoorn hierbij een voorproefje, dat al dan niet in deze vorm Radio 1 zal halen.