Barbershop zang door jingle singers

05.06.2013 – Ze behoren tot de oude getrouwen van PAMS, Gwinsound en TM,  ze heten Brian Beck, Glenni Rutherford, Susie McCue, Dan Alexander en Jim Clancy. Stuk voor stuk zijn ze in staat om te ‘blenden’, ofwel – om hun stemmen feilloos om te smeden tot één geheel met  a capella zang, die je eensiddering over de ruggengraat jaagt. Brian Beck zingt al ruim vijftig jaar in jinglekoortjes, Jim Clancy is de gevierde dirigent van de Vocal Majority. Gleni Rutherford zong hoog mee op de trompettonen in PAMS series 27 (Jet set), en Dan Alexander is ook nog steeds op afroep actief in de jinglebizz van Dallas – hij was de man die de sonovox-stemmen bij PAMS deed. Ze zongen niet alleen om den brode, maar ook omdat ze het gewoon leuk vonden om te doen. ‘The Collection” heette hun Barbershop-quintet en LUISTER eens hoe goed ze waren met hun versie van de evergreen ‘By candlelight’. Ze worden hier gedirigeerd door Paris Rutherford, die later muziekleraar werd aan de North Texas University, en boeken schreef over het Vocal Jazz Ensemble. Hij is nog steeds actief, heeft een eigen beschrijving en dirigeert ook nog steeds – vergrijsd als hij is in het vak. KIJK maar eens, zijn groep heet The NEW Collection.