Mooie nieuwe Luxemburg 208 site

24.05.2013 – CLT, de moedermaatschappij van Radio Luxemburg heeft een nieuwe site in het leven geroepen over de geschiedenis van het roemruchte Luxemburg 208. Meer bepaald: over de Engelse service vanuit de Grand Duchy tussen 1933 en 1992. Veel foto’s, veel stickers, veel jingles en veel verhalen van vroeger. Plus een leuk FILMPJE van de hoogtijdagen van Luxemburg. En een speciaal hoofdstukje over het belang van ‘Luxy’voor de luisteraars in het Oostblok, die wel eens wat anders wilden horen dan het eerste pianoconcert van Tjaikovski. Leuk om doorheen te bladeren. Daar blijft het niet bij want eerder dit jaar vroeg  David Dominguez Muller het Genootschap om toestemming om een paar Luxemburg-foto’s te gebruiken voor een brochure die nog moet uitkomen. Luxemburg noemde zich Your Station Of The Stars. daar waren er wel meer van, de slogan bekt immers ook lekker op de radio. Zoals bij WGH in West Virginia. Zij begonnen er net na de oorlog mee. En Luxemburg hanteerde ‘m al voor de oorlog, zoals uit oude folders op de Luxemburg-site overduidelijk blijkt. Stelletje dieven!