KPM stockmusic op CD

08.05.2013 – Alhoewel we – bewust – niet vaak over library muziek publiceren (we beschouwen dit als zijtak van ons werk), willen we je dit nieuws niet onthouden. Het fameuze librarymerk KPM uit Groot-Brittannië heeft recent een CD uitgegeven met de beste KPM tracks ever. En als bonus een tweede CD met live uitgevoerde versies door de gelegenheidsformatie die zich KPM All Stars noemt. Beroemde namen uit ‘de scene’, zoals Alan Hawshaw, Keith Mansfield, en beroemde titels als UK Sports Theme Medley, The Champ, Soul Thing en Get in a sportcar. De CD-box is een must voor elke liefhebber van muziek-per-strekkende-meter, en van funk-muziek, meldt onze correspondent inzake Britse libraries, Sybrand Verwer.
KPM is beroemd geworden in de jaren ’60 en ’70 vanwege de groene “1000 serie”, die wereldwijd zeer veel werd gebruikt op radio, TV en in film. Het bedrijf heet tegenwoordig KPM Musichouse en is het gevolg van een fusie tussen KPM (destijds een divisie van EMI, als muziekwinkel opgericht in 1780!!!) en Musichouse (door EMI in 1997 overgenomen). Wie stukjes van de box wil horen begeve zich naar bol.com.