Wát een verademing; kill the jingle

03.04.2013 – My Radio – het geautomatiseerde broertje van Sky Radio – is begonnen met jingles. We schreven bij de start in 2012 al over My radio: daar kun je eenradiostation maken met uitsluitend de muziek die je leuk vindt: van klassiek tot pop, met als tussenhaltes de jazz, de grunche, lovesongs en de rock. Ook kun je het hele jaar door kerstliedjes horen of het Nederlandse lied. Desnoods nog verder te programmeren in Nederlandse zangeressen van boven de veertig die in hun moerstaal zingen. De kanalen hebben nu ook hun eigen jingles. Op zijn blog – Radio-active- geeft  Dominic Schep handzame tips om de gloednieuwe jingles maar weer snel te skippen. Dat soort mensen heb je ook, de niet-jingle-liefhebbers. Hij schrijft; “Je kunt op My Radio kiezen uit verschillende muziekstijl en mocht een nummer niet bevallen, dan kun je het gewoon skippen. Bij elk liedje staat een duimpje omhoog en een duimpje omlaag. Druk je op het duimpje omlaag dan werd het nummer per direct vervangen door een ander nummer. Ook de jingles kun je zo beoordelen. FDe jingle wordt directgestopt als je op het duimpje omlaag drukt. Je moet wel snel zijn, want heel lang duren de jinglkes niet. Dat lijkt op een nieuw gezelschapsspel: Kill the jingle.