Felix Meurders hekelt aankoop NCRV jingles

04.03.2013 – Op 8 november 1976 ’s avonds tussen 20 en 21 uur presenteerde Felix Meurders bij de NOS op Hilversum 3 een speciaal radio-uur over de Amerikaanse radio. De titel: The Sound of America. Hans Hogendoorn heeft voor dit programma de liners ingesproken. De productie was van Rolf Kroes en Felix zelf. Het programma zat boordevol Amerikaanse radiofragmenten en jingles, want Felix (hier op een foto van Dick Offringa, waarin hij de prullenbak leeggooit over het hoofd van een argeloze luisteraar) was stiekem een fan. Ook kon je bijvoorbeeld een fragment horen uit het interview dat Hubert van Hoof had met de legendarische DJ Wolfman Jack. Grappig was verder hoe Felix in afwijzende termen praat over de aankoop van de NCRV jingles bij Top Format. “De Amerikaanse ziekte sloeg ook over op de NCRV. Voor haar jingles ging ze naar een jinglemaatschappij in Dallas, Texas.” Luister naar dit grappige fragment. Felix doet zich overigens (onbedoeld) een beetje beter voor dan-ie is. En dat is te horen aan het eind van het programma. Dat wordt één van de jingles gedraaid uit een complete set die de NOS al enige tijd illegaal in gebruik heeft: Amerikaanse WNOX-jingles, waar de W en de k-klank van K uit is gehaald, zodat je NOS overhoudt.  Luister maar…. WNOX.