Jinglezangers zingen ook wel eens géén jingles

15.10.2012 – Niet alleen DJ’s zingen graag plaatjes vol (zie artikel hieronder). Ook sommige jinglezangers en -zangeressen willen maar wat graag wereldartiest worden. Velen zingen dan ook in hun vrije tijd (of in overige werktijd) op andere albums voor andere artiesten.
Neem nou de beroemde Dallas-jinglezangers Trella Hart, Peyton Park, Jim Clancy, maar ook Bettye Zoller en Lucy Crane. Ze zongen (en zingen) duizenden jingles in voor de gote jinglebedrijven als PAMS en JAM. Je kunt hen allemaal terugvinden op het album Night Journey van trompettist Doc Severinsen (Epic, 1976). Ze zingen daar in het achtergrondkoor. En natuurlijk niet slecht ook. Doc Severinsen zelf speelt trompet en flugelhorn. Zijn muzikale geluid doet een beetje denken aan Chuck Mangione of Maynard Ferguson, die we ook kennen van enkele beroemde radiotunes (in dit geval NCRV Zaterdag Sport en de Soulshow). Het openingsnummer van het album, I Wanna Be With You, lijkt als twee druppels water op Pick up the pieces van The Average White Band. Luisteren dus. Op de plaat zingt ook het All Souls Gospel Choir Of South Dallas mee. Zie ook eerdere berichten op Jingleweb over Trella Hart, Peyton Park of Bettye Zoller door hieronder op hun naam te klikken.

Op de foto – uit 1973 – de zangeressen Bettye Zoller (l) en Trella Hart aan het werk in de studio van TM in Dallas.