Jingleweb primeur: vormgeving NOS Sportzomer

07.06.2012 – Jingleweb heeft een bijzonder primeurtje: nog voordat de jingles en tunes op de radio zijn, kun je hier een deel van de vormgeving horen van de NOS Radio 1 Sportzomer 2012, gemaakt door PURE Jingles en met de stem van NOS-er Hans Hogendoorn.
De Sportzomer van Radio 1 duurt van 8 juni tot en met 12 augustus. De aftrap is met het EK Voetbal en gaat via Roland Garros in Parijs, Wimbledon in Londen en de Tour de France tot en met de Olympische Spelen.

De gitaartune en de korte edits van de vormgeving voor de Sportzomer uitzendingen – zoals in deze bumper – zijn gemaakt door jinglebedrijf PURE Jingles in Hilversum, dat ook tekent voor de volledige vormgeving op Radio 1 en 3FM. Het bedrijf is onderdeel van VHU Europe van oprichter Diederick Huizinga.

Zo is verder te horen dat in de jingle voor de tourflits de omroepnaam NOS eruit is geknipt. Op de zender moet in het vervolg de zendernaam Radio 1 namelijk sterker geprofileerd worden dan de omroepnaam. De nieuwe tourflits-jingle is op de eerste dag van Radio Tour de France, zaterdag 30 juni, ook hier te horen.

De uitzendingen van NOS Sportzomer zijn verdeeld in blokken van drie uur en lopen dagelijks van 10.00 uur tot 23.00 uur. De presentatie wordt gevormd door duo’s. Luister naar een uuropener, in dit geval van de presentatoren Lucella Carasso en Tom van ’t Hek. Lees HIER een overzicht van de presentatoren.