Maak je eigen jingle met de jarige !

23.05.2012 – Vandaag zou Robert Moog 78 jaar zijn geworden. Hij was één van de eerste bouwers van elektronische muziekinstrumenten. Moog begon daarmee in 1949. In 1970 vervaardigde hij zijn eerste integrale synthesizer, waarbij het toetsenbord en de elektronica bij elkaar in één kast geplaatst waren. Dat was de Minomoog, de voorloper van de huidige synthsizer. Google heeft bijna dagelijks een aangepast logo over een belangrijke historische dag of persoon. Vandaag is dat Robert Moog. En daarom plaatst Google vandaag een heuse werkende synthesizer op haar website. Waarmee je zelf kunt spelen, én opnemen. En dus ook je eigen jingle kunt maken. Het logo werkt alleen in Google Chrome, Firefox en Safari en niet in Internet Explorer 7 en 8. Er zijn tientallen radiotunes waarin de Moog of de synthesizer de hoofdrol speelt. Denk aan de muziek van Walter Carlos, Dick Hyman, Perry & Kingsley en Hugo Montenegro. De mooiste titel in dit verband is dan ook “Computers in love”. Verder zijn ook duizenden jingles met de synthesizer en de Moog gemaakt. Wil je na 23 mei de werkende Moog blijven bespelen, klik dan HIER.