Alexander Curly jingles Veronica boven water

08.04.2012 – Juul Geleick is oud-Veronica en oud-TROS technicus en producer. En – net als wij – jinglearchivaris in hart en nieren. Tien jaar geleden is hij begonnen met het digitaliseren van alle beschikbare Veronicabanden, zo schrijft hij op het Internet Radiocafé. “Ik ben toen langs alle oud collega’s gegaan en heb alle nog aanwezige banden ‘ge-confisceerd’. Nu het grootste deel van het archief in digitale vorm aanwezig is zijn er nog een aantal losse eindjes, zoals deze band die ik van collega technicus Jurg van Beem kreeg.” Daarop staat volgens Juul een jinglesessie voor Chiel Montagne uit 1972 met Alexander Curly. “Voor mij volstrekt nieuwe jingles die ik nog niet gehoord had. Curly probeert in de studio met gitaar voor de vuist weg wat jingles te maken”, meldt Juul. Voor de liefhebbers heeft hij er eentje Curly Chiel jingle 1972. © Stichting Norderney.