Bettye Zoller – still going strong

28.10.2011 – Bettye Zoller was een van de zangeressen bij PAMS en zong in de zeventiger jaren bij TM met collega’s als Jackie Dickson en Trella Hart (op de foto staat ze links met Trella). Ze woont nog in Dallas en werkt als voice over en stemmencoach. Omdat Amerikanen  zeer goed zijn in pitchen mag ze het hier zelf komen doen: “I am a voice actor and much more than “an announcer!” From young mother to elderly grandma, from teacher to hippie dippy, from queenly to everywoman, elegant to eccentric, rich society dame to out-of-work single mom, I am one of America’s most-heard female vo talents and voice coaches for three decades. PBS narrator, museum tours, infomercials, commercials, telephone messages, toys, videogames, flash and computer lear- ning presentations. A studio jingle singer too and former RCA recording artist, live singing performer, call on me for singing too.” Volgens haar blog was ze Commercial Creative Director bij TM tussen 1986 en 1993, waar ze ontdekten hoe ze geld in de zak konden houden door haar full-time aan te stellen en niet per uur te betalen als free lancer. Iedereen schreeuwde tegen haar toen ze de klantencontacten ging doen: dingen kwamen te laat of helemaal niet. “Toen dat was rechtgezet mocht ik een assistent inhuren. Het eind van het liedje? Ik werd eruit gewerkt, en de assistent nam het over, voor 40.000 dollar per jaar minder.  Oh yeah. Oh yeah. Bummer story.” Meer over Bettye