Stroom reacties op nieuwe tune Het Oog

14.10.2011 – Stop de persen, Het Oog bij de NOS heeft een nieuwe tune. Zo leek het gisteren even nadat de NOS bekend maakte dat met Het Oog Op Morgen de tune had opgefrist. Reacties te over, voor sommigen hoefde dit niet zo en andere vinden het juist weer prachtig. Op de radio zelf gaf het volop discussie, in het Acht Uur Journaal werd het een item. Wat het Genootschap er van vindt leest U vandaag in Dagblad Trouw (klik maar aan).  Verre- weg de leukste reac- tie komt van Henk de Wit, gepensioneerd omroeptechnicus. Hij schrijft op het NOS- blog: “Dit is inder- daad een grote ver- betering. Waarom? Ik heb in ’76 (sic, 1975) dat deel van de tune dat door het VARA- Dansorkest werd gespeeld opgenomen in wat toen heette VARA-studio 1. Charlie Neder- pelt vroeg mij voordat de echte repetitie van het programma ‘Muziek uit studio 1′ begon even een proefje op te nemen. Na enig protest mijnerzijds, ik had nog niets gehoord, hebben we het zonder oefening opgenomen. Dat gaf niet, zei Charlie, het is alleen maar bedoeld als proefje, als het geslaagd was zou een serieuze op- name gemaakt worden. En dat is nooit gebeurd. Al 35 jaar hoor ik een niet erg geslaagde repetitieopname. En nu -op mijn tachtigste- ben ik ervan verlost: HOERA.”