Veronica op z’n Duits?

13.03.2011 – “Opa, kijk ik vond op zolder, een poster van die ouwe boot….” , zou je bijna kunnen zingen. Bij de voorjaarsopruiming komen er doorgaans rare dingen van de Genootschapszolder. Ditmaal een poster, die zeezender Radio Veronica aan het staartje van de jaren zestig blijkbaar heeft laten drukken voor Duitse reclamebureaus – ‘Kom bij ons adverteren’, luidt de boodschap.Misschien hadden ze wel weer zin in zo’n mega-adverteerders als Nur Die, van de kousen, in de eerste jaren van het station was geweest, en die het station voor een faillissement wist te behoeden. De poster hing ooit in een hut op het Veronica-zendschip Norderney, en werd er door een zeezenderfan zorgvuldig afgepulkt, toen het schip een nieuwe eigenaar kreeg, die binnen de hele boel wilde gaan slopen. Gered, nog net. Wie weet wat dit is, mag het komen zeggen. Graag zelfs. Want veel effect heeft de poster destijds in elk geval niet gehad. Nog veel meer merkwaardige ZEEZENDER-dingen in onze “Offshore Days”.