Mi Amigo Jingles nu allemaal online te koop


18.12.2010 – Bijna alle Belgen kennen hem. Bijna geen enkele Nederlander kent hem: Eddy van Mouffaert. Componist, arrangeur en orkestleider. Bekend onder zijn artiestennaam Eddy Govert, ook wel Le Grand Julot genoemd. Deze sympathieke zuiderbuur maakte in 1974 en 1975 alle jingles en zo’n beetje alle commercials voor Radio Mi Amigo, destijds een zeezender. Een behoorlijk deel van de band-programma’s werd in en rond 1974 trouwens opgenomen aan de Wilhelminastraat in … Breda. In opdracht van zenderbaas Sylvain Tack werd de eerste jingleset opgenomen in de Belgische platenstudio Start van Tack. De muzikanten betrok Eddy Govert van de band The Criminals, aangevuld met 4 blazers (trompetten en trombones). De 3 zangers kwamen van groep Les Nanas. Alle jingles staan nu op een site en zijn ook als geheel te downloaden. Op de CD jingles met DJ-namen als Peter van Dam, Michelle, Stan Haag, Joop Verhoof en Will van der Steen, maar ook commercials voor de Suzy Wafels (ook van Sylvain Tack), Standing Aalst, Miss Sheila (“daar word je de mooiste bruid”) en Modehuis Line. Kijk, luister en download HIER.