For freaks only: het JAM vliegtuigje

15.12.2020 – Hier volgt een waarschuwing: dit bericht is uitsluitend bestemd voor jinglefreaks óf vliegtuigfreaks, óf voor hen die het allebei zijn.

Jingleproducent JAM Creative Productions in Dallas besloot ooit zijn klanten een relatiegeschenk te sturen: een houten zweefvliegtuigje met JAM reclame erop. Leuk, dat vooral. En voor freaks een absoluut hebbeding.

Een mede-jingle-freak wees ons op de herkomst van het vliegtuigje: het bedrijf Guillow ’s van Paul K. Guillow in Wakefield, Massachusetts, net boven Boston. Dat maakt prachtige modellen in lichtgewicht. JAM-boss-oprichter Jon Wolfert koos voor de Jetfire Gliders, die een hoogte van maximaal 7,6 meter haalt.

Wie de site van Guillow’s bezoekt, ziet dat er keuze is uit vele modellen, die ook in 3D te zien zijn. Echt prachtig! Ach, zet een leuk jingle-item op en ga op je gemak kijken…
De keuze van JAM-boss Wolfert voor dit relatiegeschenk komt niet uit de lucht vallen, trouwens, sinds jaar en dag heeft hij een eigen (écht) sportvliegtuig. hij is een fervent vlieger.