Our house in 2 jingles

18.10.2019 – Our house in 2 jingles. Het grote Jingleweb-archief levert soms leuke verhaallijnen op. Klein, maar fijn. Zo hebben we 2 totaal verschillende jingles die zijn gezongen op Our House van Crosby, Stills, Nash & Young uit 1970.

Sjoerd van den Broek – foto www.sjoerdvandenbroek.nu

De eerste is een wat ondefinieerbare en lange jingle uit een uitgebreide jinglesessie uit 1987. In die sessie werden ook de jingles voor Countdown Cafe en Curry & Van Inkel opgenomen. De jingles zijn gemaakt door Sjoerd van den Broek (foto hierboven), Wim Stoffels, Laura Vlasblom en Lisa Boray. Ze zijn opgenomen in de SVEM studio in 1987. Het kinderstemmetje is van Laura Vlasblom, ex-Frizzle Sizzle.

De 2e jingle op basis van Our House komt uit een jingleserie van Top Format in Haarlem voor Radio 5. Voor het EO-programma Open huis, om precies te zijn.

De tekst van de sing-a-long is al net zo zoet als de muziek zelf:
Het mooist van de dag, de deur zwaait weer open hier op 5, tijd voor gesprek, vertrouwde platen brengen sfeer en luister, mensen praten, mensen lachen, sfeer, elke dag weer, ons huis is een altijd altijd open huis (open huis), geeft iedereen een kans, de radio krijgt glans, je voelt je helemaal thuis bij Open Huis, la la la la etc., …
… ons huis is een altijd altijd open huis (open huis), geeft iedereen een kans, de radio krijgt glans, je voelt je helemaal thuis bij Open Huis, la la , Radio 5.

Luister naar een montage van beide jingles.