PURE Jingles uit Hilversum vestigt zich op proef in New York

15.02.2019 – PURE Jingles in Hilversum – onderdeel van VHU Europe – begint maandag een thuisbasis in New York. Op proef. Het bedrijf laat dat exclusief aan Jingleweb weten.
PURE Jingles is daarmee het eerste Nederlandse jinglebedrijf dat serieus voet aan wal probeert te krijgen in de VS. “Het wordt een ‘radio road trip’ van drie maanden. Daarbij bezoeken we de zenders om kennis te maken en inspiratie te delen”, aldus Thomas Giger. Hij vestigt zich samen met oprichter Diederick Huizinga tijdelijk in Brooklyn, New York, aan de oostkant van Manhattan dus. Een impressie van het ‘America Adventure’ is te volgen op de PURE Jingles Facebook pagina. PURE Jingles werkt al voor WKTU, maar wil meer Amerikaanse radiostations in New York of andere steden langdurig aan zich binden.
Vorige week mochten wij van Jingleweb een bezoek brengen aan de jinglemakers van PURE Jingles / VHU Europe in Hilversum. We kregen op die manier een inkijk in een goed geolied bedrijf. Dat produceert zo’n 12 custom made pakketten per jaar, naast nog veel meer ander jinglewerk. Grote klanten zijn onder meer StuBru,
Cherie, NRJ, NPO FunX en 3FM.

JORIEN
Op de middag dat wij er waren werd er in Huize PURE gewerkt aan een cut voor DJ Jorien Renkema, die elke werkdag van 10.00 – 13.00 op NPO 3FM te horen is. Componist Jon Uijtjens (foto hierboven, still uit video) was bezig een remake te maken van de wereldhit Jolene van Dolly Parton (later ook Miley Cyrus). Jon gaf voor de lezers van Jingleweb een korte uitleg, die je HIER kunt zien.

FunX
En nu we het dan toch over PURE Jingles hebben kunnen we melden dat het bedrijf recent de nieuwste sound voor FunX heeft afgeleverd in een custom made pakket. “Met lekkere dikke beats, freestyle Urban artiesten en hele eigenwijze sounds. Je hoort de drukte van de Randstad en je voelt de drive van de luisteraars van FunX”, zo zeggen ze bij PURE. Ach, luister zelf.