Wie schreef het RTL logo? Michel Legrand !!

26.01.2019 – De naam Michel Legrand, de componist die vannacht in Parijs is overleden, komt in Het Tunesboek 2 keer voor. Zijn soundtrack voor de film Thomas Crown Affair Room service (United Artists/1968) werd ingezet door Felix Meurders en bij Radio Tour de France met de tweespraak: “Hey, blijf eens even staan. Wat heb jíj daar nu aan? Ik? Radio Tour de France!
De track Les allemands à Paris (UA/1981) uit de film Les uns et les autres bracht het tot de muziek in de Top 40. Deze was te horen bij een opsomming van de verdwenen platen in de Top 40. Je hoorde dan Leo van der Goot die met zwaar aangezet gehuil. De muziek was ook in gebruik bij de Jack Spijkermans lunchprogramma ‘Leuk is anders’, op vrijdag bij de VARA op 3.
Beide tracks zijn hier te horen.

Maar misschien is zijn belangrijkste tunes-wapenfeit wel het meest onbekend: hij was de componist van het RTL-audiologo, zoals we dat ook in Nederland kennen.
Dit is wat Michel Legrand er zelf over zei op de Franse RTL radio in 2009: ““Roger Kreicher, who works for RTL, calls me up saying: ‘I would like a jingle for all RTL radio programmes and information’. He wanted it very short, he specified: ‘It must last 3 seconds’. I had already made a theme, but as it was a little short, I added in the trombones to complement the trumpets. And I recorded that. It’s funny because it’s become like a flag, an emblem.”
Luister hier naar het beroemde RTL audiologo.