Vormgeving Rob Stenders geïnspireerd op 70’s en 80’s jingles

Bron foto NPO Radio 2

18.01.2019 – De jingles die sinds december 2018 worden uitgezonden in Stenders Platenbonanza op NPO Radio 2 zijn geïnspireerd op Amerikaanse jingles uit de jaren ’70 en ’80. “Goed gehoord”, zegt Maurice Verschuuren van producent Sonic Spring.

Radio 2 DJ Rob Stenders wilde – zo konden we in december al melden – nieuwe jingles in de stijl van het eerste Platenbonanza pakket. Met het herkenbare logo, de complexe arrangementen zoals in de 70’s, echte blazers, strijkers en vooral met ballen. En dat is meer dan gelukt. De vibe en sfeer van de jingles uit vooral de pakketten “The Power” en “Radio Express” komen in de nieuwe cuts voor Stenders’ Platenbonanza uitstekend uit de verf. The Power is origineel van TM Productions uit 1977 (resing door Top Format voor Veronica), Radio Express is ook van TM Productions (1977, resing van Top Format voor de TROS).
Speciaal voor Jingleweb en met instemming van Sonic Spring maakten wij een kleine vergelijking tussen de Platenbonanza-jingles en de klassiekers waarop ze zijn geïnspireerd.
LUISTER HIER naar de speciale demo.