Beter goed gejat … de Veronica studio 1989 deel 2

Vergelijking van de Veronica studio met die van Z10017.01.2018 – Beter goed gejat dan slecht bedacht. We gaan er hier een mooi voorbeeld van geven. Alhoewel het voorbeeld niet als jatten is bedoeld. Integendeel.
Eerder deze week schreven wij op Jingleweb een bericht over de nagebouwde Veronica studio. Die is recent in Twenthe gebouwd door radiofans Joris Strootman, Dennis van Benthem en Joop Wessels. De replica van de Radio Veronica studio uit 1989 is volledig en werkend nagebouwd. Echt een klasse klus. Vele DJ’s die de studio uit hun werk kenden kwamen al langs bij de heren om dit alles te bekijken en beluisteren. En er nieuwe programma’s te maken. Hoe leuk is dat?
Artikel over Veronica studioDe destijds gloednieuwe state-of-the-art studio van Veronica was goed afgekeken van radiostation Z100 in New York. Kijk maar eens naar bovenstaande dubbel-foto. Die vergelijking laat niets aan verbeelding over. Links de studio van Z100, rechts de getekende plaat van de Veronica-studio.
Radiofanaat en -maker Sybrand Verwer heeft al enige tijd geleden een interessant artikel over die Veronica studio geschreven. Het artikel was ooit bedoeld voor het boek “50 jaar 3FM”. Maar daarvoor is het in schoonheid gestorven en dus nooit gepubliceerd. En daarom zette Syb het – terecht – op internet. Lees even mee.