Broadcast Magazine over (radio-) vormgeving

Universal17.10.2017 – Het Mediavakblad Broadcast Magazine besteedt deze maand veel aandacht aan onderwerpen die met (radio-) vormgeving te maken hebben.
Zo schrijft het magazine over Universal Production Music, de wereldwijde marktleider op het gebied van productiemuziek. Het bedrijf heeft zijn website ingrijpend vernieuwd, waardoor bijvoorbeeld de gebruiksmogelijkheden om samen met een collega of mede-editor aan een project te werken zijn uitgebreid. Opvallend is verder, dat er steeds meer vocalen in de library worden opgenomen.
AllmusicVerder staat er in BM (Broadcast Magazine) over branchegenoot Allmusic. Ook de website van dit bedrijf ging op de schop, blijkbaar zijn de klanten steeds kieskeuriger. Allmusic heeft ook een app geïntroduceerd, waarin dagelijks muzieksuggesties worden gedaan aan klanten. Een boeiend project vinden wij OneTakers, waarbij alle muziektracks in één onafgebroken take zijn opgenomen. “Daardoor zitten er kleine foutjes in het nummer die we erin hebben gelaten. Dat geeft het een rauw randje”, aldus oprichter Ferry van Beek in het artikel over Allmusic.
logo BMTot slot staat in Broadcast Magazine ook een artikel over de 79-jarige (!!!) stemacteur Hero MullerHero Muller, die zijn vak al meer dan 50 jaar uitoefent. Velen kennen zijn stem als die van Koekiemonster uit Sesamstraat, de kok in TV-serie Floris, Walter in Het zonnetje in huis of de Sprookjesboom in de Efteling, maar hij deed ook stemwerk voor Het Steenen Tijdperk op AVRO Radio 2.
Niet alle artikel zijn voor niet-abonnees te lezen, maar kijk zeker eens rond op de website van Broadcast Magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.