Buma komt met prijs voor beste zendermuziek

08.02.2011 – Eindelijk komt er een prijs voor makers van sound design en zendermuziek. Het is nog geen jingle-prijs (de Genootschap-award bestaat al!), maar het is een stap in de goede richting. Op donderdag 28 april 2011 is in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam de eerste editie van Buma Music in Motion. De eerste awardshow – want zo heet dat tegenwoordig – voor  ‘beste zender muziek, ‘beste sounddesign’ en ‘beste muzikale concept’. Initiatiefnemer Buma wil daarmee een relatief onderbelicht onderdeel van multimediaproducten uit de sectoren broadcasting, advertising en andere creatieve sectoren in de schijnwerpers zetten. En terecht!
De awardceremonie kent drie hoofdcategorieën: broadcasting, advertising en anderen (onder andere film, telecom, online, games). De jury bestaat uit een grote selectie van nationale en internationale professionals uit de sector.
Een van de gangmakers achter de prijs is RTV-muziekcomponist Stephen Emmer. Samen met het Genootschap radiojingles en -tunes nam hij in 2009 het initiatief tot het eerste Nederlandse symposium over radio- en TV-tunes, getiteld Time to face the music. Lees meer HIER.