Tunes Langs de Lijn opnieuw op vinyl en CD

18.09.2020 – De tunes van NOS Langs de Lijn en NOS Radio Tour de France komen opnieuw uit op vinyl en CD. Vandaag verschijnt er een 5CD-box getiteld ‘De beste muziek uit Langs de Lijn’, die ook in een vinyl-versie van 2 albums verkrijgbaar is. Daar staat Chump Change op (tune LdL) in de uitvoeringen van Quincy Jones en van het Metropole Orkest, en de 2 tunes van NOS Radio Tour de France, dat zijn Trumpet Cross (de begin- en eindtune) en Tarantuella (de finishtune). In dat laatste geval wordt de uitvoerende vreemd genoeg Reinhard van den Broek genoemd, terwijl de voornaam volgens ons toch gewoon Rein is. Misschien was de redactie even in de war met Reinhard Mey, die de tune van NOS Met het oog op morgen zingt.

Overigens zijn de CD’s 3 en 4 van de 5Box identiek aan lp 1 en 2 van de oude elpee-uitgave uit 1980, die opnieuw is uitgebracht. De CD-box bevat ook een CD vol met sportfragmenten. De samenstelling is gedaan door onder meer presentator Henry Schut.
(zie ook bol.com)

Op de bovenste hoezen:
Linkerhoes, uitgave 2020, vlnr Hugo Borst en Henry Schut.
Rechterhoes, uitgave 2018, vlnr: Jaap Hofman (regisseur), Koos Postema (presentator), Willem Ruis (presentator), Miranka Ooms (redacteur), Herman van der Velden (muzieksamensteller) en Ruud Kars (technicus).
De foto is genomen in radiostudio RK7 in de kelder van het Muziekpaviljoen. (Bedankt, Syb!)

Wie héél goed kijkt, ziet dat beide foto’s zijn genomen om 17.12 uur en 28 seconden. Dat kan geen toeval zijn.