Veronicaschip nog steeds een icoon

Veronicaschip in lijst30.01.2014 – Het Veronica schip is in de loop de jaren icoon geworden en ondanks alles gebleven voor begrippen als radio, vrijheid en zeezenders. Jingleweb ‘ontdekte’ een mooie iconische afbeelding van het schip op de site van de Vereniging Veronica. Oorspronkelijk heette het schip de Norderney. Het werd in 1949 gebouwd als vissersboot en voer zes jaar lang over de wateren bij IJsland. Het Veronicaschip heeft in de loop der jaren vele ligplaatsen gekend: Amsterdam (Centraal Station), Maastricht, Leeuwarden, Antwerpen, Groningen. Sinds november vorig jaar ligt het weer in Amsterdam bij het NDSM-terrein. Het gaat daar dienst doen als ‘multifunctioneel activiteitencentrum’. Wie veel foto’s van de (andere) zendschepen wil zien, kan HIER zijn lol op. Nou vooruit, dan doen we er ook nog één keer de meest iconische jingle van Radio Veronica bij, hier in een unieke montage.