Logo BBC Radio 2 al na één jaar aangepast

29.07.2013 – Een jaar en 13 dagen nadat het is opgeleverd, is het omvangrijke BBC Radio 2 pakket is zijn geheel van een nieuw audiologo voorzien. Producent Wise Buddah maakte dat vanmorgen via een Twitter wereldkundig. (“New jingles on @BBCRadio2 and a new sonic logo.”). Opvallend, want het pakket is dus amper een jaar oud en is wereldwijd één van de grootste jingleprodukties van de afgelopen jaren. Achtergrond is het feit dat het oude BBC Radio 2 logo in 1998 is geschreven door het Amerikaanse bedrijf Groove Addicts (nu Grooveworx) in Santa Monica. Voor dat logogebruik heeft Wise Buddah natuurlijk elk jaar de rechten moeten betalen, ook toen vorig jaar de 40 orchestrale jingles werden gemaakt. Met het nieuwe – eigen – logo (gecomponeerd door Jem Godfrey van Wise Buddah) is die betalingsverplichting natuurlijk ten einde. Naast de aanpassingen van het logo zijn er ook tien cuts aan het zal omvangrijke pakket toegevoegd. Daaraan is opnieuw meegewerkt door de BBC Concert Orchestra onder leiding van Cliff Masterson. De nieuwe jingles kun je via Soundcloud horen.  (Met dank aan Marc Wiers en Jinglemad.)