De laatste Spijkers van Felix Meurders

Felix Meurders – foto NPO Radio 2

18.12.2020 – Morgen, zaterdag 19 december 2020, presenteert Felix Meurders zijn laatste Spijkers met Koppen. Hij heeft dat programma sinds begin jaren ’90 gepresenteerd, samen met Dolf Jansen.

Felix in De Taalstaat
Voorafgaand aan de laatste Spijkers met Meurders zit Felix morgen live in het programma De Taalstaat met Frits Spits, die met hem praat over zijn typische taalgebruik, het TNA zoals dat in De Taalstaat altijd wordt genoemd. Dat gesprek is te horen tussen 11.00 en 12.00 uur.

Demo met Felixtalige jingles
Wij van Jingleweb staan stil bij dit radiomoment met een aantal Felixtalige jingles. Niet met Spijkers-jingles, want die heeft het programma er niet veel.
De taal van Felix is terug te horen in zijn jingles, die hij overigens altijd zelf heeft gemaakt. Het viel ons op dat hij graag gebruik maakt van alliteraties: de Meurders Methode, een zoekzin, De Daverende 30, Tuimeltrofee (uitgevallen platen in DD30) en ga zo maar door. Allemaal woorden uit het repertoire van Felix.

Luister naar de demo. Dan hoor je ze terug.

De laatste Spijkers met Koppen met Felix Meurders is morgen op NPO Radio 2 tussen 12.00 en 14.00 uur.
Felix is vanaf zaterdag 2 januari op de radio met zijn nieuwe programma FM op 5, tussen 10.00 en 12.00 uur op NPO Radio 5.