Wie was er eerder? Felix Meurders of Countdown? Lees het hier

22.05.2018 – Wat is de overeenkomst tussen De Meurders Methode en Countdown Radio? Allebei de programma´s hadden dezelfde tune: Todd Rundgren – International Feel. De versie van De Meurders Methode zullen niet veel mensen gehoord hebben. Felix Meurders bij 10-jarig bestaan HIIIHet programma werd vanaf 1974 uitgezonden in de nacht van woensdag op donderdag op Hilversum III: De tune kreeg eerlijk gezegd pas bekendheid toen het werd gebruikt als opener van Veronica’s Countdown op TV (tijdens de eerste seizoenen bij de VOO als omroep) en van 1979 tot 1981 als tune van Countdown Café op de radio.
Dus de vraag Wie was er eerder? Felix Meurders of Countdown? kan beantwoord worden met: De Meurders Methode! Waarvan akte. Maar wij van WC-Eend vinden de Meurders-versie spannender. Luister hieronder naar een korte jinglecompilatie.

And the winner is
We koppelden aan dit bericht een kleine prijsvraag. Wie was er eerder? Felix Meurders of Countdown? We stelden de vraag bewust niet nauwkeuriger, en dat leverde vele tientallen lollige, complimenteuze en rare antwoorden op. Allemaal bedankt daarvoor. Een goed antwoord zat er helaas niet bij, niemand noemde Todd Rundgren met International Feel en dat daarmee Felix het eerste was in1974. Helemaal niet erg, hadden wij de vraag maar beter moeten formuleren! We willen toch 1 lezer blij maken, en dat wordt Mark Bakker. Hij mag een gratis jingle-CD kiezen uit onze winkel. Gefeliciteerd en veel plezier ermee, Mark.