De jingles van Gerard Ekdom en Chris Moyles

The Chris Moyles Show - The Final Show - 14th September 201224.12-2017 – Het is aan ons Nederlanders een beetje voorbij gegaan. En dat is jammer. Want The Cheesy Song, steevast het begin van de Chris Moyles Show op BBC Radio One is (was) toch best een dingetje voor de radio luisterende Britten. De oprechte Christopher Moyles, die een spleetje tussen zijn tanden heeft dat toch echt doet denken aan Rob de Nijs, presenteerde 8 jaar lang de fameuze Chris Moyles Show op BBC Radio 1, een goedgemutst ochtendprogramma vergelijkbaar met Evers staat op. De show startte op 5 januari 2004. Het eerste kwartaal van 2004 zorgde meteen voor 1 miljoen extra luisteraars, dus Moyles deed het goed. Na een jaar werd Chris tot ‘DJ of the Year’ verkozen door de lezers van … The Sun. Nou, vooruit dan.
De show startte steevast met een zogeheten Cheesy Song, een showopenings-jingle die elke dag van de week anders was. Er was een versie voor elke dag van de werkweek. Maar er zijn ook speciale versies gemaakt. Neem nou deze historische versie uit de 1e uitzending, die de historie van Radio 1 belicht. En hier hoor je de laatste versie  uit de slotuitzending van 14 september 2012. Gaaf hoor. Je moet er alleen wel tegen kunnen dat de show-titel, en dus ook de naam van de presentator, ontelbare keren wordt die gezongen. Giel Beelen is er bijna niets bij.
DJ Gerard Ekdom heeft goed naar dit jingleconcept van Chris Moyles geluisterd. Hij kwam in 2015 met een Nederlandse variant, goed gemaakt door Top Format in Haarlem. Het ochtendprogramma dat Ekdom vanaf dat jaar presenteert op NPO Radio 2 heeft 5 zogeheten ‘daily show songs’, gemaakt op de 5 dagen van de werkweek. Luister hier naar de unieke montage. Met dank aan Gerard en Top Format.