Zaterdag, wat je ook doet, … NCRV !

04.05.2012 – Een jingle vertelt soms een heel verhaal. Jingleweb verzamelt en vertelt graag dat soort verhalen. Zoals dat van de oude uuropener van de NCRV, in een nieuwe jas te horen bij Cappuccino. Ook NCRV.
Sinds 15 oktober 2011 is Jurgen van den Berg de nieuwe vaste presentator van Cappuccino, elke zaterdagochtend op Radio 2. Bij zijn komst werd ook het format enigszins aangepast. Het programma kreeg een aantal nieuwe rubrieken, er kwamen nieuwe jingles en componist Henk Pool maakte een nieuwe, eigentijdse versie van de tune. Producer Jarko Meurs werd gevraagd de ontwikkeling van de nieuwe vormgeving te begeleiden. Zijn verhaal: “De eerste stap was het bedenken van een slogan, die in alle nieuwe jingles en promo’s te horen moest zijn. Toen we na een aantal brainstormsessies er niet uitkwamen, moest ik plotseling denken aan een oude NCRV-jingle. Eind jaren ‘70/begin jaren ’80 gebruikte de NCRV op Hilversum 3 een jingle met de tekst ‘Zaterdagmorgen, wat je ook doet, NCRV op driiiiieeeee’, gezongen op de melodie van ‘Saturday in the park’ van Chicago. De slogan had nog niets aan kracht verloren en leek me prima te recyclen. Zaterdagmorgen is voor de meeste mensen een ochtend vol activiteit. Er wordt ontbeten, boodschappenlijstjes worden gemaakt, auto’s worden gewassen en kinderen worden naar de sportclub gebracht. Maar, wàt je ook doet op zaterdagmorgen, de radio staat aan en Cappuccino klinkt uit de speakers. Met een kleine aanpassing werd de oude slogan nieuw leven ingeblazen: ‘Zaterdagmorgen, wat je ook doet, Cappuccino Radio 2’.”
“De volgende stap was snel gezet”, verelt Jarko. “Waarom zou behalve de slogan, ook de jingle waaruit hij afkomstig is niet een tweede leven kunnen krijgen? Uit het intro van ‘Saturday in the park’ werd een instrumentale track geknipt. Het piano-beginnetje werd een beetje ingekort en het geheel wat frisser gefilterd, maar het bleef authentiek. De tekst werd: ‘Zaterdagmorgen, wat je ook doet, Jurgen doet met je mee. Het is weekend, en je voelt je goed. Cappuccino, Radio 2.’
Op 30 september 2011, tijdens een inzingsessie bij jinglemaker Top Format in Haarlem, kwamen alle ideeën samen. Onder leiding van Top Format-producer Sander Kerklaan werden drie tracks uit het jinglepakket van Radio 2 voorzien van de nieuwe Cappuccino-slogan en werd de nieuwe ‘Saturday in the park’-jingle geboren. De solo-stem (‘Je voelt je goed’) is van zanger Lodewijk van Gorp’.
Meer jingles en voice overs van Jarko Meurs? Klik HIER.