Johnny Mann zingt nog het hoogste lied

Augustus 2007 – Op 7 augustus is in Rotterdam Peter Snoei overleden. Tamelijk onverwacht, nadat hij de week ervoor een virusinfectie in de hersenen had opgelopen. Hij werd 67 jaar. Peter Snoei schreef de muziek voor honderden reclamespots: Omo wast door en door schoon, Uuu-uuu, aa-aaa we maken Domo-vla, De sauzen van Calvé, Dat-is-Van-Nelle, Ga kijken bij Iglo, Bona mee in de arreslee, en veel meer. Ook de muziek van het Goudhaantje lied is van zijn hand.
Snoei schreef (in opdracht van Top Format) ook muziek voor spots op Radio Mi Amigo als Autobanden De Sprint en Clarks, die daar tot het beste in het genre behoorden. Een greep uit zijn reclamespots is te horen op de site van zijn eigen
Visivius

11.02.2010 – De hele jinglewereld werd veranderd toen 93 KHJ in 1966 te Los Angeles werd omgebouwd tot ‘Boss Radio’ en in plaats van lange gezongen jingles slechts korte acapellas ging gebruiken. Dat voorbeeld deed al snel overal volgen, als op KYNO en KGB-AM. Overbekend, die acaps, met jingles als C-K-L-W The Motor City! Ze waren gezongen door de Johnny Mann singers, een koortje met de westcoast-sound in de fluwelen keeltjes. (foto: Johnny Mann in 1968). Ze bestaan nog steeds. Ze zijn ouder geworden, en wijzer. En steeds patriottistischer.  Hij liet een nieuwe CD verschijnen, ‘One nation under God’ heet de CD, met evergreens als: America The Beautiful, Voice Of Freedom en Star Spangled Banner. Te bestellen bij JohnnyMann zelf. Voor een geringe meerprijs signeert-ie de CD ook nog en zet hij er ‘blessings!’ op.