Jingle zanger scoort met topkoor

25.02.2012 – Wat doet een vermaard Amerikaans jinglezanger in zijn vrije tijd? Nou, een koor leiden. En niet zomaar eentje. The Vocal Majority. Een zogenaamd Barbershop koor, waarbij de harmonie van de stemmen het allerbelangrijkst is. Jim Clancy, jingle zanger van beroep, is sinds augustus 1974 de muzikaal leider van het mannenkoor, opgericht in 1972 in Dallas. Het vrijwilligerskoor telt meer dan 140 leden. Het repertoire is een combinatie van klassiek, jazz, patriottisch, geestelijk, Barbershop en Broadway. Deze VIDEO laat zien dat het bij The Vocal Majority niet om zingen alléén gaat, maar ook om de performance. In 2010 stopte Clancy na bijna 40 jaar met dirigeren, maar hij blijft muzikaal directeur en eerste arrangeur. Ook zoon en jinglezanger Greg Clancy zit – hoe kan het ook anders – in het gezelschap.
Het koor heeft een aantal CD’s uitgebracht, waaronder één (The Vocal Majority with Strings) waarvan de arrangementen zijn geschreven door … jingle-veteraan Tom Merriman. Merriman die, en dat weten er maar weinig, één van de eerste mede-eigenaars was van het lite music radiostation KVIL in Dallas.
The Vocal Majority (de VM zeggen ze daar) deed in augustus vorig jaar mee aan de nationale Idols-achtige competite “America Sings”, maar won die trouwens niet. Ze wonnen in de loop der jaren wel elf andere internationale concoursen en scoren norm.
Wil je een keer luisteren: dat kan! Komende woensdag 29 february treden ze op in het Majestic Theater in Dallas tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de ACDA (A Community of Choral Musicians). Je kunt ook elke donderdagavond om 19.00 uur naar een repetitie in de Riverside Church of Christ aan de 150 East Beltline Rd, in Coppell, Texas. Toegang voor iedereen, en gratis!