Veel jingles in nieuwe Tarantino film

18.08.2019 – Er zitten héél veel jingles in de nieuwe film van Quentin Tarantino. Geloof het of niet: Once Upon a time in … Hollywood begint met een jingle en eindigt met een jingle. En er tussenin zijn er heel veel andere te horen. En dat kan toch niet elke film zeggen.

Je hoort vooral jingles voor 93 KHJ Los Angeles, een station dat draaide op het Boss Radio format en in de tweede helft van de jaren ’60 populair was. Once Upon a time in … Hollywood speelt zich af in 1969.
Vele malen als 1 van de hoofdrolspelers in een Cadillac of soortgelijke auto wegrijdt, laat de radio wel een jingles, een plaat of een nieuwsfragment horen van KHJ radio. Ook veel reclames kun je horen.

En volgens de Internationale Movie Data Base IMDB komt zelfs het voormalige hoofdkwartier van KHJ (TV) in de film voor. (Pas op voor spoiler: ) Als Brad Pitt zijn tegenspeler Leonardo DiCaprio (Dalton) oppikt na de Lancer schietpartij, kun je op de achtergrond het voormalige hoofdkantoor van KHJ zien. Tegenwoordig is dat gebouw een onderdeel van het Paramount Studio’s complex. (Zie foto’s hieronder.)
Luister HIER naar een mooie compilatie van Boss Radio jingles voor 93 KHJ in Los Angeles.
En wie alle gebruikte muziek in de film wil horen, kan HIER terecht.