Felix Meurders op film – met jingles

05 Aug. 18 14.2013.07.2018 – Al ruim 3 jaar staat-ie online. Een bijzonder stukje film met Felix Meurders aan het werk in de Hilversum 3 studio. En toch is die video (bij het ter perse gaan van dit bericht) pas 374 keer bekeken.
Het draait allemaal om een vlot met de naam Sterke Yerke. Bedacht in de kroeg en gebouwd door 4 Friezen. Er waren weliswaar drie versies van het vlot nodig, maar na proefvaarten in de Friese wateren en een oversteek van de Noordzee naar London ging het vlot uiteindelijk in 1979 over de Stille Oceaan en bereikte zowaar Bonaire. Al zonk het vlot daar wel op de scherpe koraalkust en ging het ten onder.
Blijkbaar heeft Felix meegewerkt aan een film over de oversteek naar London van de Sterke Yerke II. Hij deed dat door een zogenaamd speciale aflevering te maken van het N.O.S.-maal, dat hij destijds samen met Frits Spits en Joost den Draaijer bij toerbeurt presenteerde op Hilversum 3. Het stukje film met het N.O.S.-Maal kwam uiteindelijk terecht in een film die over de Sterke Yerke II is gemaakt in 1977. En daarin zien we Felix aan het werk, getooid in een Sterke Yerke shirt. aan het begin en eind van deze video hoor je de jingles van dat moment. BEKIJK HIER het bijzondere videofragment en HIER de hele film over de oversteek, waarbij het fragment van Felix te zien is vanaf 41’07”.