Intro-jingles werken nog steeds

09.07.2022 – Ze bestaan al heel lang: intro-jingles. Maar ze werken nog steeds. De nieuwste intro-jingles van PURE Jingles voor Sky Radio in Hilversum bewijzen dat.

Een intro-jingle is een jingle die is verwerkt in het intro van een hit. Een intro-jingle valt amper op als jingle, omdat ze in het intro verwerkt zijn, maar ze ‘communiceren’ wél het radiostation. Een truc die al sinds de jaren ’70 wordt toegepast op de radio. PURE schrijft er een compleet persbericht over, daar heten die jingles Power intro’s. “Power intro’s helpen je om nummers uit de ‘A’-rotatie te claimen als onderdeel van het merk van je station”, legt Thomas Giger van PURE Jingles in het persbericht uit. Dus als je een hit (bijvoorbeeld Willy William met Trompeta) op Sky Radio vaak hebt gehoord met de Power intro, en je hoort die hit een keer op NPO Radio 2, dan denken je hersenen onwillekeurig dat je naar Sky Radio luistert, omdat je het ingezongen intro van Sky in je hoofd meezingt. Extra promotie voor Sky Radio! Bij de concurrent! Of in de woorden van het persbericht…: “In radiomarkten die luistercijfers meten met ‘recall’-gebaseerde dagboekmethodes kan een station zelfs extra luistercredits krijgen wanneer mensen alleen dénken dat ze daarnaar hebben geluisterd – zelfs als dat in werkelijkheid een ander station was. Zeker als het andere radiostation geen eigen power intro versie heeft.”

Luister naar het setje dat PURE Jingles van de nieuwe Q2 2022 Power intro’s voor Sky Radio. Met achtereenvolgens Alvaro Soler & Topic – Solo para ti, George Azra – Green greeg grass, Sorona & David Guetta – redruM, Lady Gaga – Hold my hand, Willy William – Trompeta, Kygo Feat. DNCE – Dancing feet, Camia Cabello Feat. Ed Sheeran Bam bam, Lauren Spencer-Smith – Fingers crossed, Benson Boone – Ghost town en OneRepublic – I ain’t worried.

Dit plaatje hoort écht bij Sky Radio summer hits