Maak (opnieuw) kennis met One Shot Jingles

03.04.2022– Tsja, wij lopen ook al enige tijd mee in het internationale jingleland, maar zo af en toe duikt er een jinglebedrijf op dat wij nog niet kennen. Neem nou One Shot Jingles. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Miami, Florida, VS. Maar het bedrijf heeft ook een filiaal in Boulogne bij Parijs, Frankrijk. De man die daar projectleider is heet Arnaud Clergue. Het vertelt ons desgevraagd wat over One Shot Jingles.

“Ons bedrijf begon in 1997 met het maken van radiojingles, voornamelijk in de Franse taal. In 2004 werden we de belangrijkste jingleleverancier voor lokale en regionale radiostations in de Franse taal. In die tijd deden we – net als iedereen – resings. In 2016 zijn we overgestapt op no-resing omdat we dachten dat daar een markt voor zou zijn. We begonnen met het produceren van originele jingles zonder resing voor de prijs van opnieuw gezongen jingles”, mailt Arnaud.”

Maar nu, na 2 jaar corona, blijkt dat de radiomarkt een klap heeft gekregen en dat de budgetten nóg kleiner zijn worden. “Ik ontvang elke dag e-mails van radiostations die maar een paar honderd euro hebben. Dus werd het onvermijdelijk om een streep te halen door het no-resing-beleid”. En daarom zingt One Shot Jingles sinds kort ook eerder gemaakte jingles opnieuw in voor radiostations met een klein budget. Wat ze maken in de VS en Frankrijk?
Ach, luister zelf…