Moog-icoon Gershon Kingsley overleden

12.2019 – Moog-icoon Gershon Kingsley is op 10 december j.l. overleden. Dat heeft zijn familie op Twitter bekend gemaakt. Kingsley – die in Duitsland werd geboren – werd 97 jaar oud. Zijn naam kennen we van het fameuze duo Perrey & Kingsley (Jean Jacques Perrey en Gershon Kingsley). Kingsley’s werken zijn niet alleen muzikaal heel bijzonder, maar ook wereldberoemd. Zo schreef hij in de jaren ’70 de wereldhit Popcorn.

Het duo Perrey & Kingsley komt ruim 30 keer voor in Het Tunesboek (2007). Hun platen werden kaalgeplukt door menig programmamaker omdat de melodietjes catchy en vooral ook leuk waren. Baroque Hoedown bracht het zelfs tot soundtrack voor Disneyland’s Main Street Electrical Parade.
Geinig is ook Gossipo perpetuo, tegenwoordig zouden we het effect in deze plaat een sample noemen, maar toen bestond die niet.

Ook leuk om te noemen: in 1972 maakte Gershon Kingsley de LP God is a moog, een LP vol met Joodse muziek, gezongen door Harold Orback.

Dat de hoogbejaarde Kingsley tot het eind geïntrigeerd was door moderne technieken, moge blijken uit deze foto van zijn eigen website. Hij was de gelukkige bezitter van een DJI Phantom drone met GoPro camera.

Gershon Kingsley’s muziekpartner Jean Jacques Perrey overleed op 4 november 2016.