Jingleweb neemt jingles-archief Ferry Maat over

Een groot deel van het overgenomen jingles-archief van Ferry Maat. Op deze foto zijn niet de 24-sporen banden te zien.

15.02.2018 – Jingleweb heeft opnieuw een mooi jingles-archief kunnen overnemen. Dit keer betreft het de complete productie van jinglemaker Ferry Maat. Hij maakte met zijn bedrijf tussen augustus 1992 en 2016 jingles voor vooral de Duitse en Nederlandse markt. Daaronder stations als Radio 2, Omroep Flevoland, Radio M, RTV Oost, Radio Brocken, Hitradio FFH en Antenne Sachsen.

Ferry Maat met een klein deel van zijn archief

Het gaat in totaal om bijna 300 DAT’s, 150 CD’s en een aantal 24-sporen banden met alle versies van alle producties. Daarmee betreft het honderden uren jingles en tunes, allemaal gecomponeerd door Ferry Maat. Deze kondigde vorige week aan in april naar Bonaire te gaan emigreren.
Het is niet de 1e keer dat Jingleweb (het Genootschap radiojingles en -tunes) een compleet jingle-archief overneemt. Dat gebeurde eerder bij jinglebedrijven Top Format en Impact Creative. Maar ook bij radiomakers Felix Meurders en Ad Roland, omroepen TROS, AVRO Radio 2, de EO en (deels) bij Veronica.
Jingleweb is een initiatief van het Genootschap radiojingles en -tunes. Dat is een niet commerciële organisatie en heeft een archief opgebouwd van radiojingles en radiotunes die sinds 1945 op de Nederlandse radio te horen zijn (geweest). Het archief van het Genootschap is inmiddels meer dan 5.000 uur groot. Dat is vooral opgeslagen op digitale dragers: DAT, CD of PC en op de originele masters ervan.

3 thoughts on “Jingleweb neemt jingles-archief Ferry Maat over”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.