De Abbey Road Studio van de jingle industrie

12.04.2011 – Jingleproducent Larry Thompson in Dallas moet het verdriet doen. Hij kocht enkele jaren geleden het studiocomplex aan de Office Parkway 4141 in Dallas, ooit het onderkomen van het legendarische jinglebedrijf PAMS. Tienduizenden wereldberoemde jingles zijn er opgenomen, voor jinglefielen geldt het gebouw als de Abbey Road Studios van de jingles. Maar de dure aankoop groeide Thompson boven het hoofd en hij moest medio 2010 noodgedwongen verkopen. Inmiddels telt het pand alweer een aantal nieuwe en jonge bedrijven en bedrijfjes.
Bijvoorbeeld Reel to real studios, gespecialiseerd in voice over opnamen, music libraries, sound effect libraries en radio commercials. Het bedrijf gebruikt de originele PAMS studio’s voor dit werk. Kijk maar op de foto’s HIER. Ook herbergt het gebouw de Core Group Advertising, een advertentiebureau van Pete Northway. Verder zit er ook Concept 1:2:1, een interactief marketing en communicatie bureau.
Ook op Office Parkway 4141: website-ontwerper Achilles Interactive. Op het adres is voorts gevestigd The Recipe Depot, een bedrijf dat in eetrecepten doet. Het webdesign van het bedrijf is van … buurman Achilles Interactive. En er zit nog steeds TKO Radio Network, dat syndicated radioprogramma’s maakt, eigendom van onder meer de eerder genoemde Larry Thompson. Onder de naam Larry James (zie foto) presenteert hij programma’s, net zoals de vermaarde John Records Landecker. Larry Thompson runde samen met zijn vrouw Susan jarenlang het jinglebedrijf Thompson Creative. Meer lezen en zien over het aloude PAMS gebouw? Kijk HIER.