Veronica – The Musical

09.04.2010 – Het gaat er echt van komen: de geschiedenis van Radio Veronica wordt een musical, en de titel ervan is geïnspireerd op een beroemde jingle: ‘Herinnert u zich deze nog-nog-nog…..’ De Volkskrant meldt vanmorgen dat de kogel door de kerk is bij Harry Kies Theaterproducties in Amsterdam.  Samen met productiebureau Beeldenstorm zijn ze de geschiedenis van de zeezender als een theaterproductie aan het uitwerken, en er zal veel Nederlandse popmuziek te horen zijn uit het tijdvak 1960-1974.

Dit jaar wordt Veronica 50 jaar en dat is een mooie aanleiding, vinden beide bureaus, om eens iets met het bijzondere fenomeen te doen – al is de premiere pas in februari 2011 (in het Rotterdamse Luxortheater). Lange Frans, Anthonie Kamerling en Mylene d’Anjou gaan de hoofdrollen vertolken. Regisseur Peter de Baan wil zich vooral richten “op de menselijke verhalen achter de zeezender.”

Op de foto: Zo gaat het er misschien uitzien op toneel – De KRO gaf het in 2008 al eens gestalte  in ‘Toen was geluk heel gewoon”