Te Koop: Het Tunesboek

Te koop in onze webshop, 24,95 euro (incl. verzending), bestel ‘m HIER

Nog nooit ervoor was er een boek over dit onderwerp verschenen: de radiotunes. Die over­herkenbare muziekjes die in je hoofd blijven dwarrelen, som tientallen jaren lang. De deuntjes waarvan je de herkomst niet weet. Of beter: wist. Want Het Tunesboek bevat een complete opsomming van de beroemdste herkennings­melodieën en jingles op de Nederlandse radio en tv. Vanaf de eerste radiojaren tot mei 2007.

Toen verscheen namelijk Het Tunesboek, geschreven door de genootschapsleden Jelle Boonstra en Benno Roozen. Met van Abba tot Zappa alle tunes die zijn gebruikt op de radio. Het is een boek – uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar, met veel informatie over de radioprogramma’s, over de artiesten zelfs soms, over DJ’s en radiomensen met veel nooit vertelde anekdotes en fraaie foto’s – die in merendeel nog nooit eerder werden gepubliceerd.

Muziekblad Oor: “Monnikenwerk dat niet genoeg geprezen kan worden”.

De auteurs zochten dan ook dertig jaar lang naar namen van de gebruikte tunes. Nagenoeg alle Nederlandse programmakers van radio en tv werden gebeld of gemaild om de gebruikte tunes te achterhalen. Het Tunes Boek is een feest van herkenning. Bij het lezen schiet de muziek je vanzelf te binnen. Het is een bladerboek met een hoog verslavingsgehalte, verplicht cursusmateriaal voor alle toekomstige deelnemers aan de Popquiz à gogo. Wie dit boek leest, gaat daarna meteen zoeken op internet of naar de platenzaak. Want uiteindelijk wil je al die muziek ook in het echt horen!

Net zo dik en net zo groot als het Hitdossier.

Voor deze uitgave werd nauw samengewerkt met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Het Tunesboek, Uitgeverij: Nijgh