Ook goeiemorgen, namens Kellogg’s

12.03.2020 – Tunesliefhebbers onder ons kennen David Carroll met Good morning als tune van Ook goeiemorgen op Veronica, op Mi-Amigo en later bij de VOO in Hilversum. Handig gejat van de BBC, waar het nummer in de ochtendprogrammering van de Home Service werd gebruikt. Het komt van de lp Let’s dance dance dance uit 1961.
Dezelfde melodie als die van David Carroll komen we een aantal jaren tegen in de TV- en radiocommercial van Kellogg’s, je weet wel, van de cornflakes. Kijk maar eens naar deze commercial uit 1967, getiteld Good morning, Maureen. Een jaar later kwam er een vervolg, nu heet-ie Good Morning, Beau Brummell. En wat te zeggen van deze versie, waarin de tekenfilmkarakters van Joseph Hanna en William Barbera een hoofdrol spelen.
Ook in 1967 verscheen een variant met een van de populairste bands van dat moment: The Monkees, zie hieronder,

Begin jaren ’80 was de melodie verdwenen uit de Kellogg’s reclames, luister maar mee.
Een grote greep uit de Kellogg’s commercial kun je vinden op het album “A Kellogg Concert of Best Creal Sellers”, zie afbeeldingen hieronder.
Vraag is nu nog wel: wat was er eerder? De plaat of de commercial? Waarschijnlijk de plaat (en latere tune) van David Carroll, die kwam uit 1961. De vroegste Kellogg’s cornflakes reclame die wij hebben kunnen vinden stamt uit 1967. Maar wie het precies weet (uit te vinden), mag het ons vertellen.
Update 14 maart: dankzij onze Jingleweb Facebooklezer Pieter van Ree weten we nu ook van de commercial uit 1959, met dezelfde muziek. Kellogg’s was dus eerder. Bedankt, Pieter!