Voor de échte freaks: KINK ‘begintune’

05.06.2019 Tunesfreak? Dan kun je gerust doorlezen! Maar wees gewaarschuwd; dit wordt erg freaky…
Pearl Jam – Black (Ten Club/2004), was de openingsplaat van de kersverse radiozender KINK (2.0) op 1 februari 2019 om een uur of 18.00 uur. De muzikale aanloop naar de opening in woorden/speeches bestond uit ongeveer 20 bijzonder intrigerende audio, gemaakt door audiovormgever Dion Posdijk van KINK, om 16.30u ’s middags geproduceerd, en een uurtje later op zender. En daarmee was het een soort mega begintune. Lees mee wat Dion Posdijk ons erover desgevraagd mailt:

Zo ziet het geheel er op het beeldscherm bij KINK uit – foto Dion Posdijk

“In het programma Ableton Live heb ik met de time stretch optie, de track van Pearl Jam uitgerekt naar iets van 30 of 40 minuten, met de time stretch warp mode op, “texture” dacht ik. Layer 1 is alles 48 semitones naar beneden gepitcht. Layer 2 12 of 24 semitones en maar tot 15 of 20 minuten uitgerekt, die zijn samen gemixt in Protools met hier en daar het gitaartje uit het begin van het nummer, ook iets uitgerekt met veel galm over het geheel.”

Kijk, daar zijn wij van Jingleweb blij mee, dit soort freaky kennis. Bedankt, Dion Posdijk, en ook bedankt Jan Hoogesteijn.